טיפולים ניתוחיים

ד"ר בן צבי מציע במרפאתנו מגוון פתרונות ניתוחיים לבעיות כף רגל וקרסול נפוצות  לרבות:

תיקון הלוקס וואלגוס (בוהן קלובה)

עיוות בקדמת כף הרגל כאשר המסרק הראשון של הבוהן מתחיל לסטות פנימה והבוהן הראשונה סוטה לכיוון הנגדי כך שנוצרת בליטה בצידה הפנימי של כף הרגל הקרוייה בוניון .הסיבה לעיוות אינה ידועה, אך היא רווחת יותר אצל נשים ועשוייה להיות קשורה לנעילת נעליים הצרות בחלקן הקדמי ובהרבה מקרים הינן תורשתיות.

לכשנוצרה הבליטה, היא נוטה ללכת ולהחמיר בהדרגה.

אין הכרח רפואי בביצוע הניתוח, והוא מיועד להקלה בנעילת נעליים והקלה על כאבים. ניתן להמנע מניתוח על ידי נעילת נעליים רחבות מספיק בחלקן הקדמי בהתאם לכף הרגל. לא פעם נתקלים במצב בו העיוות יהיה קטן אך הקושי בהנעלה והכאבים יהיו חמורים, ומקרים הפוכים בהם העיוות יהיה גדול אך המטופלים אינם סובלים מכאבים . הניתוח על כן, תלוי בתחושת הכאב וההפרעה לתפקודו של המטופל

הניתוח נעשה בגישה זעיר פולשנית , המותירה צלקות מינימליות על כף הרגל.

הניתוח נעשה  על ידי חיתוך העצם והסטתה למנח הנכון . לאחר מכן העצם מקובעת על ידי תיילי מתכת אשר מוסרים בחלוף מספר שבועות

הניתוח אורך כשעה ונעשה בהרדמה כללית או תחת הרדמה מקומית עם טשטוש. משך ההחלמה הינו כ 6 שבועות.

המטופלים מוזמנים למרפאה לקבלת מידע נוסף בדבר אופן ביצוע הניתוח, שלבי ההחלמה והריפוי ולמה ניתן לצפות סביב הניתוח

קיבוע פרק הבוהן הראשונה

בניתוח זה מבוצע קיבוע מפרק הבוהן הגדולה. מדובר בניתוח נפוץ המיועד לטיפול בדלקת מפרקית, קשיות וכאבים במפרק הבוהן הגדולה. הניתוח מותיר את הבוהן מקובעת, כלומר חסרת יכולת תנועה, אך ללא כאבים. לאחר הניתוח ניתן לנעול את כל סוגי הנעליים לרבות נעלי עקב (עם עקב נמוך עד כ- 2 ס"מ). ניתן לבצע פעילות גופנית כמעט ללא הגבלה, למעט בתנועות מסוימות כמו בריקוד או יוגה. במהלך הניתוח מבוצעת הכנה של המשטחי המפרקיים בין המסרק הראשון לגליל הקריבני של הבוהן הגדולה לקראת קיבוע, וקיבועם באמצעות פלטה, ברגים או שילוב של השניים. הניתוח אורך כשעה וחצי ונעשה בהרדמה כללית או הרדמה מקומית עם טשטוש. משך ההחלמה הינו כ 6 שבועות. 

המטופלים מוזמנים למרפאה לקבלת מידע נוסף בדבר אופן ביצוע הניתוח, שלבי ההחלמה והריפוי ולמה ניתן לצפות סביב הניתוח. 

תיקון רגל שטוחה

במקרים רבים, הסיבה להשטחה נרכשת של כף הרגל בקרב מבוגרים הינה החלשות גיד חשוב הקרוי TIBIALIS POSTERIOR

גיד זה ממוקם בחלקה האחורית בכף הרגל ולו תפקיד חשוב בשמירה על קשת כף הרגל. כאשר הגיד נחלש או נקרע, הדבר יכול להוביל להשטחה של קשת כף הרגל, מצב הקרוי גם פלאטפוס או FLAT FOOT.

במידה ותנועתיות כף הרגל ומפרקי כך הרגל הינם שמורים, ניתן לבצע החלפה של הגיד בגיד אחר, סמוך לו, המכופף את האצבעות. בנוסף, להחלפת הגיד נלוות פעולות ניתוחיות נוספות שמטרתן לשפר את מנח כף הרגל , לרבות הסטה של עצם העקב, קיבוע מפרק העקב , הארכת גיד אכילס , כיפוף המסרק הראשון או הערכת העמודה החיצונית של כף הרגל. במידה ומפרקי כף הרגל הינם שחוקים ותנועתיות כף הרגל מוגבלת, נהוג לבצע קיבוע של מפרקי כף הרגל בחלקה האחורי על מנת לשחזר את צורתה התקינה ( PLANTIGRADE FOOT).

לאחר הניתוח יש להימנע מדריכה על כף הרגל המנותחת למשך 6 שבועות. הרגל נתונה במקבע במשך תקופה זו וטיפולי פזיוטרפיה מתחילים במהלכה. משך ההחלמה המלא מהניתוח משתנה בין מטופל למטופל, ועשוי להמשך כ 6 חודשים.  הניתוח נעשה בהרדמה כללית ואורך כשעתיים וחצי. 

המטופלים מוזמנים למרפאה לקבלת מידע נוסף בדבר אופן ביצוע הניתוח, שלבי ההחלמה והריפוי ולמה ניתן לצפות סביב הניתוח

תיקון נקעים חוזרים

במקרה של פציעה חמורה, הרצועות המייצבות של הקרסול עלולות להיפגע. ברוב המקרים, הרצועות בצידו החיצוני של הקרסול הן אלו שנפגעות, ופגיעה בהן עלולה להביא לחוסר יציבות של הקרסול, מעידות ונקעים חוזרים. התופעה מתרחשת לרוב בקרב מטופלים פעילים וספורטיבים, אך ייתכנו גם בקרב מטופלים שאינם פעילים במיוחד או עוסקים בספורט באופן קבוע. במידה וטיפול שמרני בפיזיוטרפיה ושימוש במייצבי קרסול אינו יעיל, מומלץ להתקדם לטיפול ניתוחי. במהלך הניתוח, מבוצע תיקון או שיחזור של רצועות הקרסול ע"י תפירתן או ע"י עגינתם לעצמות סביב מפרק הקרסול. לאחר הניתוח יש להימנע מדריכה על הקרסול המנותח למשך 6 שבועות. הרגל נתונה במקבע במשך תקופה זו וטיפולי פזיוטרפיה מתחילים במהלכה. משך ההחלמה המלא מהניתוח משתנה בין מטופל למטופל, אך התחלת החזרה לספורט מתאפשרת לרוב בצורה הדרגתית בחלוף 3 חודשים.  הניתוח נעשה בהרדמה כללית ואורך כשעה וחצי.  

המטופלים מוזמנים למרפאה לקבלת מידע נוסף בדבר אופן ביצוע הניתוח, שלבי ההחלמה והריפוי ולמה ניתן לצפות סביב הניתוח

 

שיחזור וקיבוע שברים בכף הרגל והקרסול

שברים של הקרסול יכולים להיווצר כתוצאה מריבוי מנגנונים ותרחישים של חבלה בקרסול.

למשל מעידות, פציעות פיתול, נפילות מגובה או תאונות דרכים. היות והקרסול הוא מפרק, ברוב המקרים שבר בקרסול עלול להביא לפגיעה בסכוס המפרקי ולכן חיוני לשחזר את עמדת הקרסול בצורה מיטבית. לא פעם, הדרך היחידה לעשות זו היא באמצעות ניתוח. לשברי הקרסול יש דרגות חומרה ומורכבות שונות והטיפול וההחלמה לאחריהן משתנות בהתאם. נהוג להגדיר כי שבר עם תזוזה של חלקי העצם מצריכה טיפול ניתוחי כדי למנוע פגיעה עתידית בסכוס המפרקי. הניתוח נעשה באמצעות חתך עורי מעל אזורי השבר לצורך חשיפתו, שיחזור עמדת העצם המקורית וקיבועה עם פלטה , עם ברגים, פינים, או שילוב שלהם. לאחר הניתוח, הקרסול המנותח נתון במקבע ונעשה ניוד ללא דריכה למשך תקופה של 6 עד 8 שבועות כתלות במורכבות הניתוח. הפעלת הקרסול במסגרת פיזיותרפיה נעשית במהלך תקופה זו.  המטופל גם זקוק לטיפול במדללי דם בכדי למנוע היווצרות של קרישי דם לאחר הניתוח למשך תקופה של 4 שבועות ממועד הניתוח. הניתוח נעשה בהרדמה כללית ומשך הניתוח תלוי במורכבות השבר.  

המטופלים מוזמנים למרפאה לקבלת מידע נוסף בדבר אופן ביצוע הניתוח, שלבי ההחלמה והריפוי ולמה ניתן לצפות סביב הניתוח

 

טיפול בפצעים וכיבים קשיי ריפוי

שיתוף:

Facebook
WhatsApp
×
דילוג לתוכן